STRANDMYS

Imorgon är det halloween, och det längtar väl alla till? :)

Vi har funderat mycket på utklädnad och vi ska båda vara något enkelt. Ni får se sedan! :) Halloween kommer vi iallafall fira på Klong nin beach, med en massa svenskar! Det är en svensk som har anordnat halloween-festen. 60 kr för grillade kycklingspett och hamburgare, samt bål. De ger ut pris till bästa utklädnad! Det ska bli jätte roligt :) Ser framemot en mysig bar under en stjärnklar himmel.

Idag har vi legat vid strandet, vädret har varit mulet. Det var mysigt bara att ligga där. Kramas och läsa lite, lyssna till vågorna. Finns nog ingenting bättre! Särskilt mysigt när inte solen är så stark.






NYKLIPPTA PÅ LANTA

Idag har vi varit och klippt oss här på lanta, modigt va?
Ännu modigare var att jag vågade klippa LUGG!
Var typ tusen år sedan jag hade det, men hon var faktiskt jäkligt duktig.
Plus att jag tror vi båda njöt av att bli lite ompysslade :)
Vi prutade ner det till endast 50 kr per person, så det kändes värt!

Imorgon blir det kanske lite massage.. Låter lockande, precis utanför dörren..
Ca 40 spänn..
Jo, tror vi kör på det :)

Har dessutom skypat med min bästa släkting och vän Erika! :) Det var jätte kul. Även om våran mic inte fungerade, så var det jätte kul att få se henne!





VANESSA GÄSTBLOGGAR!

Hej alla Helles läsare!
Tog mig friheten att fixa en ny design åt min kära kompis ;) Hehe.

Så Helle, få inte panik när du ser detta.
Det är ingen läskig gubbe som har hackat sig in på din blogg. Det är bara jaaaaag.

Var väl dags med en liten uppdatering av designen kan man tycka :)

Kram!


DET DÄR VAR INGEN KALLSUP

Hej hallå!
Idag har vi legat vid poolen och latat oss. Det var otroligt varmt, så det blev mycket bad. Vet dock inte om jag vågar bada något mer.. Jag höll på att dö.

Jag skulle flyta på vattenytan med en boll under mig, sedan tappade jag balansen och åkte under vattenytan. Jag fick jätte mycket vatten in i lungorna och tappade andan, LÄNGE! Micke såg det dock som ett helt annat scenario. Han kallar det för KALLSUP? OCH han skrattade bara åt mig.. Ni skulle ha hört mina läten, försök på rop efter hjälp! Jag lät som en säl, eller en gammal gubbe döendes av kol. Försökte dessutom plaska mig fram till poolkanten, och jag vill inte ens tänka på hur det måste ha sett ut. Det var INTE kul, men det tyckte uppenbarligen Micke, och alla åskådare på sidan om...



Annars så har vi skypat med Vanessa ikväll, det var såå kul! Kändes så ovanligt att kunna se henne och prata med henne! Vi har ju trots allt inte hört varandras röst på ca 5 veckor. Huvva, vad hemskt! Riktigt kul var det :)
Saknar henne så!

Kram på er där hemma.





JOBB

Igår träffade vi Mickes kompis Martin igen, för att sedan gå ut på kvällen. Vi drack några öl hemma hos oss och sedan begav vi oss till en pub vid namn Beach bar, där satt vi länge och surrade. Vi pratade särskilt mycket med personalen och det slutade med att vi fick erbjudan om jobb där. Vi tyckte att jobbet verkade väldigt chill och man får mat + lite pengar utöver det, vilket innebär att vi sparar massor av pengar! Vi har ju trots allt redan sett det mesta av Koh lanta :)

På jobbet kan man komma och gå lite som man vill, verkar det som. Det handlar mest om att locka turister och sedan servera och ta beställningar! Så det blir spännande :)


Micke och Miami i poolen



Jag chillar vid poolkanten


Gubben innan utgång


Jag och Miami



I LOVE COCA COLA

En vanlig konversation mellan mig och Mikael..

Jag säger "Micke, från och med får du lova en sak?"
Micke lovar och frågar vad. Jag säger "Du får lova att från och med nu så får jag inte dricka cola till maten, BARA VATTEN! Lova det! Och inga undantag! Bara helgerna i och för sig, på fredagar och lördagar får jag dricka cola. Om jag beställer cola ändå så måste DU beställa vatten, och tvinga mig att ta vattnet sedan. För då kommer det sluta med att jag får dåligt samvete om du måste dricka vatten och jag får colan! Så då kommer jag att ta vattnet ändå."

Micke "Eh okej... Ja, annars kan jag bara stödja dig i det och också ta vatten! Det är bra för tänderna."

Är det bara jag som måste ha värsta upplägget med ursäkter
och har jättesvårt att släppa cola?
Hehe..


Glad tjej med cola..


Ledsen tjej utan cola..

 

 


SHOPPING

Idag åkte Liza och Martin iväg, till Koh samui.
Så igår tog vi farväl av dem och bytte lite bilder och filmer!
Vi önskar dem en fortsatt trevlig resa! :)

 

Idag vaknade vi tidigt och åkte in till Saladan, Koh lantas största stad.
Planerna var att shoppa, men jag blir så galen när jag inte får ner det till priset som jag vill. Så det blev inte stor-shopping. Men litegrann lyckades vi!:) Micke köpte två linnen, de på bilden nedanför. (jag lånade ett för alla mina kläder är på tvätt, hehe..) Dessa köpte han för 75 kr, när hon egentligen skulle ha 120 kr. Alltså från 500 baht till 350 baht! Jag köpte en bikini och ett par solbrillor. Bikinin köpte jag för 50 kr (och är jättenöjd!) Hon skulle egentligen ha 80 kr. Så från 350 baht till 200 baht! Solbrillorna kostade 30 kr, prutade från 120 kr!
Ganska grymma börjar vi bli på det där ;)

 

Någon frågade om vi shoppat mycket. Det har vi inte direkt, vi tar det ganska lugnt eftersom vi ska vara borta så länge! Men tidigare har jag köpt solbrillor, bikini och en adidaströja! Micke har shoppat 2 skjortor, flipflops, badshorts och linnerna! Det mesta är fejk, om inte allt:)

 

Svarar på fler frågor en annan gång, det var så många den här gången :)



Något mer kul som hände idag var att vi gick efter vägen och möttes av en solbränd, betoning på bränd, man med en imponerande störtkruka på huvudet. Denna person visade sig vara mickes gamla vän Martin, också känd som Miami i Göteborgs förorter. Vi pratade en stund hemma hos oss och bestämde att vi skulle ses senare någon dag och ta en kall!

 


Jag och min snygga neger!:*


Min nya bikini för 50 spänn!

 

 


VATTENFALL OCH REGNSKOG

Vill börja med att säga tusen tack till världens bästa Fanny för hennes suuuper fina mail! Jag blev så glad. Man märker konstigt nog när man är så långt ifrån sina vänner, vilka som verkligen är ens äkta! Det beror nog på att man inser att dem finns kvar där för en, oavsätt vad! Saknar alla mina underbara vänner och hela min underbara familj! Jag är så glad att några av dem kommer hit snart.

Igår åkte jag, Mikael, Lisa och Martin till en strandpub som Neng hade rekommenderat. Det var väldigt trevligt, vi tog varsin öl och sedan promenerade vi en bit efter stranden hem. Vi bestämde oss för att hitta på något äventyligt dagen efter och så blev fallet;

Vi gick och åt lunch på Sonya och hyrde mopeder. Vi åkte med mopederna runt hela ön tills vi kom längst till söder där de har elefant-trekking och djungelpromenad till ett vattenfall. Vi valde det sistnämnda och tog med oss en guide, det hela kostade kring 20 kr var. Djungelpromenaden var lång och intressant. I den här värmen så kan det bli lite jobbigt med stora uppförsbackar osv, men det gick faktiskt ganska bra! Vi hade nog förväntat oss det värsta efter "caven", så den här gången blev det ingen chock :)

Det var faktiskt riktigt mysigt och när vi väl var framme var vattenfallet jätte fängslande. Jag och Liza som var så varma bestämde oss direkt för att ställa oss under det och bada lite. Fattar ni hur härligt? Jag kan inte förstå det själv hur bra vi har det, hade aldrig orkat med vintern i Sverige detta år!

Annars så är värmen grym nu, det blir inga fler längre promenader i värme på ett tag! Efter vägarna är det inte mycket skyltar, det är inte hastighetsskyltar eller "in case of emergancy" istället är det "in case of tsunami" hehe..

Annars kring priser och så, så kostar en red bull ca 3 kr (och den är stark) vatten kostar 2,5 kr. Shampo kostar kring 17 kr, rakhyvel kostar kring 10 kr. Chips kostar också ca 10 kr. Cigaretter kostar 20 kr. Värktabletter kostar ungefär 12 kr (dem är också starka). Kommer inte på något mer intressant just nu, men om ni undrar priser på någonting, så är det bara att fråga!:) Mat och boende är väl viktigast! Och boende går på ungefär 30-70 kr per natt om ni bor i bungalow (finns betydligt dyrare också) och mat går på ungefär 20 kr med dryck!


 

 






Det VAR lika härligt som det ser ut! :)


INDIANA JONES ÄVENTYRET

I Lördags tog vi en tripp med mopederna tillsammans med det andra svenska paret som vi mött. Denna moped-tripp slutade vid en skylt där det stod "cave". Vi tänkte att gud vad mysigt att gå och kolla på grottor en fin dag, för att sedan upptäcka att mysigt var det sista ordet att beskriva upplevelsen. Först hade vi då djungel promenaden dit på ca en halv timme. Precis som man då tänker, "djungelpromenad" gud vad exotiskt! Det var inte riktigt så. Jag skulle snarare efterlikna det med ett träningspass, bergsklättring i 60 graders värme, men det är ju bara om jag får beskriva det i mina egna ord.

Jag är väldigt nöjd med utflykten, det är bland det häftigaste jag har gjort. Men jag ska inte ljuga och säga att det var en fridfull promenad genom grottan. Vi var till och med så chockade efteråt att vi frågade vår guid ifall tjocka människor och små barn får gå igenom grottan. När vi väl hade klättrat upp för branta backar, branta stegar och slängt oss fram via lianer för att komma till grottan (detta som dem kallade för djungelpromenad) så trodde vi självklart att det värsta var över, men kom sedan fram till att det bara måste ha varit ett test för att se om man skulle klara att gå igenom grottan. Efter detta test kom vi förväntansfulla fram till ett stup i backen, rakt ner till en grotta, där vi skulle klättra ner för en stege av trä. Vi kollade alla på varandra frågande, liksom "ska vi ner här?"

Vi fick varsin "ficklampa" att sätta runt huvudet, vi gick igenom grottan ibland skrattandes, ibland i hoppet om att inte börja gråta, ibland livrädda, bland stupa branter, stegar, broar, klättring och stup (som vi allvarligt skulle hoppa över från ena sidan till den andra) Ja, jag säger det, det kändes ungefär som Indina Jones! Vi fick se otroligt mycket. Fria apor, stora håriga spindlar, fladdermöss och framför allt den otroligt häftiga grottan. Tillslut såg vi ljuset utifrån och förstod att vi nästan var framme, då skulle vi kräla oss ut genom ett hålrum för att komma ut. Jag gick sist just då och hörde bara Martin säga "eh, jag tror vi ska krypa här framme"

När vi väl var ute, så var promenaden tillbaka inte lika jobbig. Då pekade guiden ut olika saker i djungeln, som växter och djur. Väldigt intressant! Sedan tog vi mopederna tillbaka för att med en singah i handen göra bomben i poolen.

På kvällen tog vi några fler singah och gick på ett uteställe som var riktigt trevligt! Det var ladies night, så jag och Liza fick gratis shots! Låg precis vid stranden med dansgolv och allting. Kvällen slutade vid 6 på morgonen!

(många fler bilder på facebook)


 

 


VISSTE NI ATT..

man kan rosta mackorna med platt tång?


om inte, och ni någon gång behöver användning för en rost. Då vet ni!:)

VÅRAT BOENDE

Någon frågade om bilder på vårat boende, så jag tänkte visa er här!

Idag har det regnat. Vi tänkte gå och ta en massage, men sedan började det regna. Vi blev lite leds på att det skulle förstöra våra planer så vi tänkte; varför inte gå och köpa några öl på supermarketet och gå över till Liza och Martin?

Så vi gjorde det.. Det var riktigt trevligt! Vi utbytte några filmer och satt och pratade i nån timme, sedan gick vi ut och åt. Nu sitter vi här och ska snart bege oss hemåt, det blev iallafall en väldigt lyckad regn-dag! :)


Våran bungalou bakom poolen


Vår säng


Vår toalett


Vår bungalou och terass, och min söta micke :*


Jag vid mitt sminkbord.

Vi är helt klart nöjd med vårat boende och det kostar ca 30 kr per natt/person!
Vi trivs här jätte bra, som vi skrivit många gånger tidigare.

Men bilder säger ju mer än tusen ord, nu har ni fått se själva :)

Hoppas allt är bra! Kram från oss!

 

 


DJUNGELKRABBAS

Snart har vi varit här i en månad, herregud! Dagarna flyger ju bara iväg.
Igår var vi på djungelvandring, det var riktigt spännande! Dock fick vi inte se så mycket djur, vi måste nog komma längre ut i djungeln för det. Vi hann inte så långt för att skit-vädret kom tillbaka!

Efter det så gick vi och åt middag hos Neng, där blev vi bjudna på tillagad, jättegod krabba! Han ville bjuda oss på något speciellt, och det var verkligen speciellt! Riktigt gott. Efter det kom Martin och Lisa hit och vi tog en öl med dem innan vi gick tillbaka hem för att se på lite film.

Idag har vädret varit bra och vi har legat och solat och badat! Vi har tänkt att inte börja våra utflykter till andra öar och runt denna ö innan vi är helt säkra på vädret. Som det är nu så kan det skifta snabbt. Man vill ju inte direkt vara ute och snorkla i oväder, då får gärna solen skina hela dagen ;)

Hoppas allt är bra där hemma! Puss och kram.
Djungel

Krabba ( den var inte lika läskig som den ser ut )

FLER BILDER PÅ FACEBOOK!


MÅNDAG

Hej allihopa!
Helgen har varit superbra, men fortfarande riktigt dåligt väder! Så det är lite trist.. Men vi har ju ingen brådska, så det gör ingenting. I Lördags festade vi med en massa turister, amerikaner, svenskar, tyskar och engelsmän!
Det var jättekul att träffa svenskar, men det är även roligt att prata och
diskutera olika saker med folk från andra länder.

Vi var på baren vid vår resort, baren är verkligen jätte mysig. Det ligger precis vid havet, på sena kvällen fick vi flytta längst in i baren för att vågorna slog upp så långt. Vi var även nere och badade så våra kläder var alldeles blöta, men tur så var det nära att gå och byta om! Igår var solen framme en stund så då låg vi ute lite vid poolen. Sedan har vi mest sett film. Idag har vädret varit riktigt kasst, men vi hoppas på snar förbättring!:)

Varför vi inte lägger upp så mycket bilder här, det är för att det tar väldigt, väldigt länge för dem att komma upp. Tyvärr. Det hade varit super kul att lägga upp fler, men jag ska försöka lägga upp på facebook och se hur länge det tar där! Lägger upp lite eftersom..

Nåväl, hoppas allt är bra där hemma! Kram från oss.

Hjärtat inne i datorn



Vi på puben

Martin, Hadie, Michael, Patrick, jag, Micke och Lisa :)

Vi två:*


Nattdopp i de enorma vågorna på natten


Vågor


Jag och Lisa


HELG I PARADISET

Hallå igen!
Sedan sist har vi mest slappat, varit lite sjuka osv. Det har inte varit bra väder, bara åska, regn och moln. Men snart kommer sommaren hit! Turisterna har börjat anlända iallafall. Igårkväll satt vi på den nya puben som har öppnats vid vår resort, jätte mysig! Vi satt och kollade på vågorna, och jävlar vad dom slår på kvällen! Riktigt stora vågor. Jag trodde man skulle sköljas ner till havets djup om man stod bland brusningarna men micke bevisade motsatsen.

Vi har även fångat två husdjur, Tommy och Annika. Det är två eremitkräftor som Micke har haft fullt upp att fixa mat åt. Dock verkade inte vår mat duga.... Så, dem är inte kvar längre..

I helgen har vi tänkt lyxa oss med lite fest någon kväll, eventuellt fiske med Bau, beroende på väder!
Annars har vi gjort oss hemmastadda i den nya bungalown och tittat lite snett på den gamla, samtidigt som vi skrattat hånfullt åt de nya inneboende. "Vem bor i en sån där?" Hahaha!

Det var allt vi har att komma med tills vidare.
Hoppas allt är gött där hemma! :) Saknar inte kylan. Kram


Tuktuk-åkning


Middagen igårkväll


Jag just nu.


Ps. Världens bästa Vanessa fick gå in och publicera detta inlägg, för deras internet är lite knäppt! :)


MÅNDAG

Festen i Fredags hos Neng och gänget var jätte kul! Det var eld-show, trevligt folk. Vi drack massor av drinkar och åt buffé, äkta thailändsk! Jag sjöng även på baren under festkvällen, och det var jätte kul! Det är verkligen kul att umgås med det thailändska folket, och det får bara folk som oss möjlighet till! När jag säger folk som oss, då menar jag folk som kommer under lågsäsong när det nästan inte är några turister. Vi får verkligen changs att se hur de lever! Och dem tar sig verkligen tid för oss. Vi får bra priser på det mesta, som inte vanliga turister får. Eftersom de ser oss som sina vänner! Tillexempel ska vi få åka med båt till Phiphi-island gratis. Vi ska få åka ut och fiska väldigt billligt och nu idag har vi fått byta till en JÄTTEFIN bungalow, för att vi stannar så länge, för nästan inga pengar. Jag trivs verkligen där! Den är tusen gånger finare än den tidigare. Det kändes ändå viktigt, eftersom vi bor här på koh lanta så länge!

Just nu sitter jag hos Neng också '(där festen var), jag älskar restaurangen/baren. Nästan varje kväll är vi här.
Micke kommer snart och då ska vi äta middag! Jag ska ta pasta med shrimps and garlic! ASGOTT. Ca 15 kr.

Hoppas allt är bra där hemma. Saknar hem ofta, men vi ses snart.
Ni finns ju kvar när jag kommer hem igen och jag är bara ett samtal bort! :)


Strandpromenaden.


Chill på favoritstället i poolen med en bra bok, (I SKUGGAN!!)


Kärlek i poolen


Partaj with thai


Jag sjunger.









SVAR PÅ LITE FRÅGOR

Hej Helena!
Jag och några till ska kanske åka till Thailand julen 2011.
Försöker samla information... ;p
Har några frågor:
Åkte du och Micke från Luleå?
Vilket bolag beställde ni biljetterna ifrån?
Var det ett direktflyg?
Och sen, om du vill svara förstås, vad kostade biljetterna per person? :)
Tack på förhand!
Hälsningar Rebecka

Hej Rebecka!
Jag och Micke åkte från Luleå till Stockholm först. Sedan åkte vi direkt till Thailand! :) Det var väldigt skönt, vi åkte med thai-air, vilket jag verkligen rekommenderar. Men det är absolut inte det billigaste alternativet! För oss hamnade vi dock ungefär på samma pris som om vi hade åkt med ett billigt bolag, eftersom vi flyger till Malaysia och Fillipinerna också! Biljetterna till alla tre ställerna med tur och retur gick ungefär på 12000! Väldigt bra pris enligt mig. Hoppas svaren var till din belåtenhet! Ni är alltid välkomna att komma med frågor:)

Cecilia du frågade hur vi bokade, vi bokade via en resebyrå. De fixade allting åt oss, resor och longtime-visa! Vi har inte planerat några jobb än men om vi får tag i det och det blir nödvändigt, om vi får dåligt om pengar sedan. Då kanske :) Vi får se!

Kram på er.

RSS 2.0