SAKER SOM KILLAR BORDE VETA

Många av de saker vi tjejer ser som självklara, har vi lärt oss från åtskilliga tidningar, väninnor och våra mammor. Själv blir jag lika förvånad varje gång jag inser att killar inte vet dessa saker, även om det egentligen är rätt naturligt. Här kommer några "självklarheter" jag har märkt att killar behöver lära sig.



1. Jo, du ska tvätta ansiktet morgon och kväll. På morgonen behöver du tvätta bort det fett som huden avger när du sover, förutom de självklara delarna som ögongrus och dräggel. På kvällen är ansiktet fullt av svett, fett, avgaser och annat smuts som du har utsatts för under dagen, samt all den smuts och bakterier som du har fört till ansiktet med händerna.

2. Nej, vanlig tvål ska inte användas i ansiktet. Använd en rengöringsgel eller annan ansiktsrengöring. Vanlig tvål är alldeles för uttorkande, huden i ansiktet är mycket känsligare än på resten av kroppen. Ansiktet är mer utsatt för väder och vind, samtidigt som det är det viktigaste området du vill hålla snyggt och rynkfritt.

3. Återfukta huden. Bara för att huden inte är så torr att det stramar, så betyder det inte att du ska skippa att återfukta huden. Huden är utsatt, som vi redan konstaterat och du vill hålla ansiktet fräscht och mjukt. Dessutom rakar du dig vilket gör att huden får ännu mer påfrestningar. Använd en bra ansiktskräm dagligen, morgon och kväll efter rengöringen. Du kommer att märka skillnad.

4. Huden under ögonen är tio gånger så tunn som i resten av ansiktet. Det är därför du ska undvika ögonområdet både när du tvättar och återfuktar ansiktet. Huden runt ögonen ska aldrig gnuggas, och ska helst få en egen ögonkräm.

5. Du behöver tre produkter: ansiktsrengöring, fuktkräm och slutligen kan du vilja ha en aftershave-kräm eller aftershave balm.

Det finns massor av olika serier med rengöring och fuktkrämer för män. Prova tills du hittar en som får din hud att må bra, kännas återfuktad och mjuk. Det kan vara svårt att se skillnad själv för vissa, både för att skillnaden kommer smygande inom några veckor, och för att killar inte är vana vid att tita på huden och utseendet. Vi tjejer ser direkt skillnad, du kommer se fräschare ut, snyggare och huden kommer att bli mjukare. Och om tio-tjugo år märks definitivt skillnad. Så tjejer passa nu på att köpa praktiska saker till pojkvännen i present!

Åsikter

Varsogod och skriv

Du heter?
Kom ihåg mig?

Epost: (publiceras ej)

URL/Skriv gärna ner din blogg

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0