MY GIRLS

Kan inte forsta det.. Men SNART kommer mina tjejer och halsar pa!
DET GOR MIG OVERLYCKLIG! Hur kul kommer vi inte ha? SHIT!
Saknar att bara fa prata med er om allt och vi har SA mycket att prata om.
Sjukt vad jag ska krama om er nar ni ar har,
hur ska jag kunna lata er aka sedan igen?

Kan livet bli battre an att umgas med sina
basta vanner och pojkvan i underbara thailand?
Forutom att jag saknar mamma och pappa och
alla andra fina vanner dar hemma sa ar livet super just nu!

JAG LANGTAR EFTER ER, SNART AR NI HAR BASTA!





UNDERBARA MALAYSIA

Detta blir ett kort inlagg, skriver mer fran thailand.
Bilder sager mer an tusen ord.

I tio dagar har jag nu gatt omkring i Kuala lumpur, staden som har allt.
Skorna jag har gatt omkring i har jag anvant sedan
jag var ca 13 ar utan problem, och de har varit skona.
Mina favoriter. Men efter 10 dagar i staden Kuala lumpur i dessa skor, 
har jag lyckats ga sonder mina fotter, fatt blasor under fotterna.
Forstar ni da hur mycket vi har gatt runt, promenerat,
hur mycket vi har gjort pa tio dagar?

Det har i alla fall varit the time of my life.

Vi har..


akt tunnelbana


Varit i parker (haftig natur)


Sett nationalmonument


Akt fyrhjuling


Sett STORA byggnader (detta ar KLCC towers)


Njutit


Shoppat


Akt linbana!


Hoppat studsmatta


Skjutit paintball


Varit hos frisoren!


Skjutit pil


Varit pa akvarium


Varit pa bio!


Varit pa fisk spa!


Varit pa tivoli!


Varit pa vattenland!


Varit pa zoo!


Sett mosqueer, kyrkor, tempel osv.


Skrackpark!
(Med spokhus, 3D skracktunnel & allt mojligt. Skitackligt!)

(tusen mer bilder pa facebook)


KUALA LUMPUR

Tankte ge er en snabb uppdatering ifran Kuala lumpur!
Forst och framst sa gar de inte att na oss pa vara mobiler,
for varken det svenska eller thailanska simkortet fungerar har.
Sa om ni skriver nagonting sa svarar vi safort vi ar tillbaka i Thailand igen.

Vadret ar hyfsat bra, molnigt och regnskur nagon gang da och da. Men ibland kikar solen fram! :) Vi har upptackt att det finns sa sjukt mycket att gora i Kuala lumpur sa vi kanske stannar har i tva veckor. Det finns aquapark, tivoli, birdpark, aquarium, shopping mer an jag sett i hela mitt liv, tempel, kyrkor, mosquer, zoo, planetarium osv. De har ocksa Pizzahut, mcdonalds och burgerking. Sa hur lyckliga tror ni inte att vi ar? Vi har tjockat i oss hur mycket mat som hellst. Men snart ska vi borja testa den malaysiska maten, har vi bestamt.

De dagarna som vi har varit har, har vi shoppat mer an nagonsin forr! Man skulle kunna sysselsatta sig i en manad bara av att ga runt och shoppa pa alla stallerna! Allting ar sa STORT! Vi bor i chinatown, dar det finns en hel kvallsmarknad dar man kan shoppa, plus 3 kopcenter (kopcentrumen har kan ni gangra smedjan med 30 typ)
Nar man gar in i kopcentrumen sa spelas jullatar overallt och de har granar och tomtemossor och sadant typ overallt, kanns verkligen konstigt! Kan inte forsta att det ar jul snart, i den har varmen! :)

Annars sa ar det ju en helt annan kultur har, i stort sett alla ar muslimer. Darfor behover man verkligen tanka pa t.ex. vad man har pa sig for klader, for att visa respekt. Darav blir det mycket langklanning, shorts, saronger och koftor (VARMT!) for mig.

Man tar sig overallt i staden med pendeltag, vilket ar skitenkelt! Det finns ungefar 4 stora stader i Kuala lumpur, och vi har varit i tre. Det fjarde ska vi aka till nagon dag och se KCL towers! Det blir riktigt haftigt!
Vi kanner bada tva att vi vill leva lite storstadsliv ett tag, sa mest troligt stannar vi bara har. Annars aker vi ut till nagon o i narheten eller ner till Singapore.

Jag kommer inte att uppdatera ofta, for det ar inte min hogsta prioritering under dessa tva veckor. Det ar sa himla mycket vi vill hinna gora! Och nar vi kommer hem pa kvallarna ar vi helt slut, for det ar sa mycket vi har gjort under dagen. Vi ar ju inte direkt vana att ha sprungit runt overallt en hel dag, efter Koh lanta (den lugnaste on du kan befinna dig pa)

Det ar verkligen kul att fa se olika sorters stallen, och jag trivs jatte bra i Kuala lumpur! Allting ar sa himla billigt. Biljetten till taget kosar ungefar 3 kr, mcdonalds mat 12 kr, vanlig mat 5 till 10 kr, vill du ha nagot lyxigt typ en stek sa far du lagga ut ungefar 20 kr. Boende betalar vi 55 kr per natt, pa ett hotell centralt i chinatown med ac, tv, dusch, toa, garderob och bed. Sa vi ar helt klart nojda med priserna! Shoppingen ar ocksa SJUKT billig. Losogonfransar 2 for 10 kr, skor ca 80 kr (finns billigare och dyrare ocksa saklart), klanningar ca 60 kr, tshirts ca 60 kr, klippning ca 30 kr, ja osv! Ruggigt bra med billig mat och boende iallafall! VI TRIVS =)

Oj,
det blev inte sa kort sag jag nu.
Vi hors snart igen,
nar jag kan anvanda varan egen dator
igen sa ska ni fa massor av bilder!
Hoppas allt ar bra, kram!


GODMORGON MALAYSIA

Det var en trevlig kväll igår! Vi spelade spel och satt vid puben utanför oss.
Först tog vi två öl hemma hos oss (vilket räcker gott och väl, för chang ölen är inte att leka med)

Idag åkte vi in till stan och åt lunch med Bee och Martin på en svensk restaurang. Vi kramades hejdå eftersom att vi ÅKER TILL MALAYSIA IMORGON! Vi längtar super mycket. Vi har suttit och kollat lite på hotell och det verkar helt klart finnas i bra priser! Vi funderar på att börja bo i china town, vilket är det billigaste området i Kuala lumpur. Där finns det mesta till billigt pris och MYCKET SHOPPING!
Där har jag tänkt spendera lite pengar, helt klart!

Det ska bli så grymt kul att få se lite nya saker och komma iväg till ett annat land! Det kommer helt klart bli sorgligt att lämna Koh lanta, men efter två månader så är det nog på tiden :) Vi har iallafall trivts här väldigt bra. Vi har hunnit göra det mesta som finns att göra på ön och vi har helt klart sett hela ön.
Alla stränder, elefanttrekking, vattenfall, grottor, staden osv.

Ikväll var det sista gången vi åt hos våran kära vän Neng som vi kommit väldigt nära här borta. Han bjöd oss på väldigt god mat; friterat kycklingbröst i apelsinsås och pommes till, samt förrätt vitlöksbröd! Så snäll han är :) Tur så hade vi köpt en present till han, men det var ingenting märkvärdigt. Två stycken armband så han kan komma ihåg oss :)

Nu ska vi hem och packa och klockan 07.30 imorgon bitti BÖRJAR TRIPPEN! :D
Godnatt Koh lanta, Godmorgon Kuala lumpur!


Martin, Bee och Mikael på våran terrass.


Jag och min söta vän Bee igår!


Jag, Martin, Bee och en amerikan vi träffade.






HELGEN MED STORT H

I lördags bestämde vi oss att ha en sista festkväll här på Koh lanta eftersom att vi åker vidare till Malaysia på Onsdag. Vi började dagen på stranden med bodysurf och trevligt sällskap (Martin och Bee). Efter det åkte vi till Tavern, det godaste matstället här på ön och Micke bjöd mig på beef fajitas och kyckling-klubbor med bbq-sås till förrätt!

Efter maten så åkte vi till Martin och Bee och där drack vi några öl, sedan träffade vi upp David och Johanna och åkte sedan till Opium. Det var ett super trevligt ställe, med ett biljard-rum, dansgolv och karaoke. Dvs det mesta för att ha en lyckad kväll! Det var riktigt trevligt. Kvällen slutade med att vi åkte till stranden, satt och pratade samt kollade på stjärnorna!

Dagen efter åkte vi till stan för att köpa en hejdå-present till våran vän Neng, som vi spenderat en massa tid med här borta. Efter det åkte vi till stranden och solade och body-surfade igen! :) Helgen har alltså varit mycket trevlig!

Idag har vi mest lämnat in tvätt och packat osv, det börjar närma sig! Nu längtar vi super mycket. Ska verkligen bli häftigt att åka till Malaysia! Ikväll blir det att spendera en sista kväll med Bee och Martin vid strandbaren vid vår resort.

Världens bästa pappa måste ju också få ett grattis på fars dag (dagen efter) Saknar och älskar dig! Vill också skicka iväg en grattis kram till Roger!


Bodysurf


Bee sjunger karaoke!


Biljaard!


Efterfest på stranden.


SKYPE

Vi sitter just nu på Nengs restaurang, som många andra kvällar.
Idag har jag skypat med mamma!! Det var så himla kul att få se henne och höra hennes röst. Jag fick även se deras lägenhet i Afrika, och det var inte LITE mysigt! Havet precis utanför. Det var riktigt roligt att nästan få ses iallafall :)

Annars så är vädret ganska mulet, solen får gärna titta fram imorgon så man kan lägga sig vid poolen eller stranden och få tillbaka lite färg! :) Kvällarna är iallafall alltid mysiga med solnedgång och stjärnklar himmel. Hoppas allt är bra där hemma! Med oss är det super. Kram


MISS YOU

Saknar alla där hemma så mycket så jag skulle kunna gråta hur mycket som hellst! Det värsta är att vi inte kan prata i telefon. Tur att jag kan prata med mamma och pappa iallafall, annars hade jag dött! Hur ska jag klara mig utan er? Hur bra man än har det så går det inte en sekund utan att jag tänker på mina bästa.

Så jag ville bara passa på att ge er tusen kramar och pussar på kinden.
Ni är det bästa jag har.
(Ni vet vilka ni är)

Och när Emilia, Erika och Vanessa kommer hit kommer jag fan krama sönder dem och gråta av lycka! Det kommer bli så himla kul. Saknar er så mycket tjejer!


VAD VORE JAG UTAN DIG



When I'm lost in the rain,
In your eyes I know I'll find the light
To light my way.
And when I'm scared,
And losing ground,
When my world is going crazy,
You can turn it all around.
And when I'm down you're there
- pushing me to the top.
You're always there,
giving me all you've got.

For a shield from the storm,
For a friend, for a love
to keep me safe and warm
I turn to you.
For the strength to be strong,
For the will to carry on
For everything you do,
for everything that's true
I turn to you.

When I lose the will to win,
I just reach for you and
I can reach the sky again.
I can do anything
'Cause your love is so amazing,
'Cause your love inspires me.
And when I need a friend,
You're always on my side
Giving me faith
taking me through the night

For a shield from the storm,
For a friend, for a love
to keep me safe and warm
I turn to you.
For the strength to be strong,
For the will to carry on
For everything you do,
for everything that's true
I turn to you.


PHIPHI ISLAND VAR SA BRA!

Phiphi island var riktigt awesome! Jag och Micke firade varan tre ars dag dar. Vi at riktigt gott, shoppade lite osv. Vi trodde allting skulle vara mycket dyrare pa phiphi an lanta, men sa var det inte! Mat och dryck var billigare, shopping var billigare. Det enda som var dyrare var boende! Det kostade mer an dubbelt sa mycket an pa lanta. Allt annat var dock som en drom! Phi phi var helt galet, jag vill definitivt aka tillbaka dit nagon gang. Hela staden var full av barer, men framst av allt pa stranden var det fest sa det bara sjong om det! Senaste gangen jag upplevde detta drag var pa studenresan. Galet! Nagot som verkligen var intressant var att ga pa en sadan klubb som ett par. Jag och Micke har ju aldrig direkt gatt ut bara vi tva forut(iallafall inte pa ett sadant stalle), sa man fick se det fran ett helt annat perspektiv! Vi hade sa himla kul och i slutet av kvallen dansade vi upp dansgolvet som bara f*n!

I b๖rjan av kvallen sag vi massor av apor, och jag fick halla i dem! antligen! Den var sa satans sot och for och klattrade runt pa mig. Vi spelade biljard och allting var super trevligt.

Och nu da, for att komma till det basta med hela helgen. Jag fick i present av mamma, pappa och Micke (f๖r att vi firade 3 ar) att aka ut och dyka (!!) Det ar nagonting jag har velat g๖ra hela livet, men aldrig fatt tillfalle till att g๖ra.

ah, jag ar sa hemskt tacksam att jag fick den presenten, f๖r det var det basta jag nagonsin gjort! Jag ar helt foralskad i att dyka, vill aka ut igen igen igen!! Vi hade en guide med oss, han kom fran England. Riktigt duktig var han, om nagonting gick fel var han alltid dar och tog hand om en. Det var jag och Micke och ett till par som d๖k med honom, vi var nere pa 12 meters djup (SA HAFTIGT!) Vi var ute en dag, vi fick tva dyk. Det f๖rsta dyket fick vi lara oss hur man gjorde osv, da var jag sa osaker och fick panik lite da och da, for det gjorde sa ont i orona osv!

Andra dyket fick vi klara oss mycket sjalva! Det gick mycket battre! Under det dyket, (NU KOMMER DET BASTA!) sag vi en haj och jag rorde i den (!!) VILL GึORA OM DET NU! Vet ni hur coolt det var? Jag akte runt dar nere bland alla fiskar och gjorde massa volter och kullerbyttor i vattnet! hihi. Sa om ni inte har dykt, GOR DET! Jag ar helt hysterisk for att det var sa underbart och jag vet att jag nagon gang kommer att gora om det. Under lunchen akte vi aven till Maya bay, och det var ocksa haftigt. For ni vet val vad som spelades in dar? THE BEACH ;-) Super fin strand! Kritvit sand.

Nu ar den underbara helgen slut, men man far se det sahar; det blev verkligen fina minnen, som alltid kommer att sitta kvar i hjartat!


Vi med apan


Biljard pa en bar


Malde oss med lite bodypaint!


"the beach"


DYKNING, innan vi hoppade i andra gangen.


Pavag hem fran dykning.

 


HALLOWEEN PÅ KOH LANTA

Hejsan, var ett tag sedan sist! Antingen har vi varit upptagna med annat eller så har det spöregnat för mycket för att ta sig till ett ställe med internet.

Jag har verkligen fått någonting för soppa! Helt sjukt, jag har aldrig tyckt om soppa. Men i början av vår semester här fick jag bara någonting för mig och sa "gud vad sugen jag är på soppa", efter det har jag älskat soppa, särskilt den thailändska starka! :)

Annars vad gäller mat så är vi båda så otroligt sugna på svensk mat. Finns massor av mat som man saknar FÖR mycket! Vi satt och önskade för någon dag sedan att vi bara kunde teleportera oss hem för några timmar, så vi fick äta allt det där vi var sugna på. Bland annat pizza, Annikas enchiladas och korvstroganoff, max mat (hehe)

I Lördags spenderade vi våran halloween först på round house där vi åt grill-buffé och drack bål med en massa svenskar, otroligt mycket svenskar finns det tydligen här! Vi åkte sedan vidare till en pub vid namn Korner, där det var lite mer drag. Vi stannade inte så länge innan vi åkte till ytterligare en bar, där det var riktigt kul. Stället hette Irie och vi mötte Miami och Bee. Bee var en jätte söt tjej, vi kom super bra överens! Fick dock en stor chock när hon berättade att hon var 35 år gammal, såg mycket yngre ut! Hade aldrig kunnat tro. På Irie drack vi iallafall lite öl, lyssnade på live musik, dansade och pratade. Det blev en jätte trevligt kväll som slutade kring fyra någon gång.

Har varit sjuk nu i några dagar, så försöker att krya på mig. Dagarna framöver kommer vi nog spendera vid pool eller med planering av Malaysia resan. Vi har även haft funderingar kring att åka ut till Phiphi island kring våran tre års dag, alltså den 5e! Vi får se med väder osv :) Känns jättekonstigt att vi bara har 2 veckor kvar på den här ön! Kommer verkligen sakna den. Men det blir kul att se något nytt också :) Hoppas allt är bra hemma! Kram


Moped tur till roundhouse


Mikael vid baren på roundhouse


Vi på Korner.


Bartenders på Korner.


Micke och Miami på Irie!


Jag och Bee.


RSS 2.0