MALAYSIA

For nagon kvall sedan kom jag att tanka tillbaka pa Malaysia och kom aven att tanka pa att det finns sa mycket att saga om kuala lumpur som inte jag redan har berattat. Jag lovade er aven att senare beratta lite mer om staden och det tankte jag gora nu.

Vi hade sa himla kul fran morgon till kvall. Det fanns sa mycket att gora under dagarna sa nar vi kom hem pa kvallarna var vi helt slut! Forst och framst shoppingen, jag har svart att tanka mig att det finns battre shopping nagon annanstans, aven om jag vet att det formodligen ar battre pa manhattan men kuala lumpur kan fasen inte ligga langt ifran. Dem hade allt och lite till! Sjukt billigt var det ocksa. Jag kopte massa nya klader, lite presenter tills jag ska hem och lite julklappar tills tjejerna kommer! Boende och mat var ocksa grymt billigt, maten var billigare an i thailand och boendet var ungefar pa samma prisniva. Det vi hittade i chinatown var ju dock oslagbart billigt! TV, ac, fonster, garderob och varmdusch for bara 58 kr per natt MITT I STADEN. Sjukt!

Nog om det.. Vi hade sa himla kul med alla aktiviteter ocksa, varje ny dag hade vi sa mycket kul framfor oss. Under tva veckors tid hann vi med allt mojligt och jag tror vi betalade max 400 svenska kr for aktiviteter under fjorton dagars tid. Vi var pa ett aqvarium dar vi fick se alla mojliga djur och nar dem matades. Pirayor, hajar, stingrockor, skoldpaddor, ormar, spindlar osv. Vi besokte valdigt kanda byggnader som KLCC towers och KL tower. Vi promenerade till nationalmonumentet, vi sag mosqueer, kyrkor och tempel. Det var verkligen speciellt, och det fanns massor av sadana saker.

Vi besokte olika parker dar naturen var helt magisk! Det var som i en saga, jag har aldrig sett nagot liknande. Det var sa avslappnande att mysa i parkerna. Alla mojliga sorters trad, vattenfall, och sa mycket gront! Jatte vackert.

Vi var pa en nojespark som hade ALLT du kan dromma om! Helt enormt stor, i parken fanns da 5 olika slags parker ; tivoli, skrackpark, extremepark, vattenpark och djurpark. Det var super mysigt och nagot av det basta under resan! Jag hade helt klart velat aka tillbaka dit och gora om det. I skrackparken fanns det en skracktunnel som man gick igenom och den var inte som i sverige, den var verkligen skit acklig! Jag blev radd redan innan jag hade gatt in! Efter ett tag gick tunneln over i 3D och man fick satta pa sig 3D brillor, behover jag ens beratta om det blev mer laskigt? Nej, jag tankte det. Fy vad coolt det var!

Vi sag massa djur pa zoo som apor, tigrar, bjornar, panter, faglar, ormar, odlor osv! En apa tog min karta som jag holl i, sa sot! Dem ar verkligen snabba aporna, man hinner inte riktigt med i deras bus. Hehe.

Vi hoppade i super stora hoppmattor, svinhogt upp i luften! Vi paddlade kanot i en jatte mysig park. Vi akte linbana hogt over vattnet. Vi skot paintball (jag var faktiskt jattebra!) och vi skot pilbage (det var jag mindre bra pa..) Men micke var saklart jatteduktig pa allting! Forutom nar han akte linbana och plotsligt borja snurra runt flera varv i luften, da blev jag lite radd. Dem sa att man skulle halla benen tatt ihop, men hans var da overallt ute i luften och sprattla! Fyrhjuling upp i bergen akte vi ocksa. Sa jag kanner att vi hann med det mesta, det var en riktigt, riktigt rolig semester dar vi verkligen gjorde allt vi kande for! Kuala lumpur finns i mitt hjarta, gud vad vi trivdes dar. Det var sa latt att ta sig overallt i staden ocksa, man akte tunnelbana/pendeltag overallt for 3 kr. Det var inte en enda gang som vi tappade bort oss i staden aven fast den var sa stor. Jag blir riktigt glad nar jag tanker tillbaka pa kuala lumpur, dar skapades mycket oforglomliga minnen!

Nu borja jag bara tanka pa hur mycket jag kommer sakna thailand nar jag ska hem, åh jag tror verkligen att jag kommer vara jatte ledsen! Efter tre manader har det lixom blivit en sjalvklarhet att ha allt det har, aven om jag minst en gang per dag ser mig omkring och forsoker ta in hur bra vi har det. Men halva tiden har gatt och det har gatt riktigt fort. Jag kommer helt klart gladjas at den har resan resten av mitt liv, det ar jag sa himla saker pa.


Malaysia, November 2010.


Åsikter

Varsogod och skriv

Du heter?
Kom ihåg mig?

Epost: (publiceras ej)

URL/Skriv gärna ner din blogg

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0